Sportfysiotherapie

 

Sportfysiotherapie

 

Sportfysiotherapie:

Sportfysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut is een erkend professional en beschikt over specifieke kennis en vaardigheden omtrent klachtenbeelden, die zich manifesteren in de sport, maar bijvoorbeeld ook bij chronische ziektebeelden zoals COPD, Diabetes Mellitus, Obesitas en hart- en vaatproblematiek. Hij/zij begeleidt op niveau van preventie, herstel, revalidatie en re-integratie in de sportgezondheidszorg binnen alle leeftijdscategorieën.

Wanneer sportfysiotherapie?

 

In de meeste gevallen komen mensen terecht bij een sportfysiotherapeut naar aanleiding van een blessure, waardoor mensen verhinderd zijn in hun dagelijkse activiteiten en hun sport. Na het stellen van een diagnose, en diens gevolgen, zal de sportfysiotherapeut streven naar optimale begeleiding vanaf het eerste consult tot en met het hervatten van de sport en/of activiteiten in het dagelijkse ritme tot op het hoogst haalbare niveau.

 

Overigens, er hoeft geen sprake te zijn van een blessure. Mensen kunnen ook terecht bij de sportfyiotherapeut met vragen over hun sport en trainingsopbouw.

Vergoeding sportfysiotherapie:

Indien men aanvullend verzekerd is, wordt sportfysiotherapie vergoed door de zorgverzekeraar als een reguliere fysiotherapeutische behandeling. Er geldt dus geen toeslag voor sportfysiotherapie!

Overig:

Sportfysiotherapie is sinds januari 2006 direct toegankelijk. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

Binnen Fysiotherapie Schaijk - Herpen is Jord Duijndam werkzaam als sportfysiotherapeut.